Femke Zwaal is een van de initiatiefnemers van Dagjelesgeven. Deze stichting was een van de financiers van de crowdfundingscampagne die ToekomstBehendig.nl mogelijk maakte. “Ervaren professionals vertellen graag over hun carrière en jongeren stellen ontwapenende vragen.”

Dagjelesgeven biedt middelbare scholen de kans om mensen uit het werkveld uit te nodigen. “We hebben meer dan 500 professionals in ons bestand,” vertelt Femke. “Veel van hen doen iets met duurzaamheid in hun werk, en dat willen ze graag delen met de volgende generatie. Een echte win-win-situatie.”

'Leerlingen kunnen betere keuzes maken als ze in aanraking komen met professionals'

“Voor veel leerlingen is het hartstikke moeilijk om een profiel te kiezen, laat staan een opleiding,” vertelt Femke. “Het is daarom fijn als ze op school in aanraking komen met mensen die al heel wat werkervaring hebben en kunnen helpen met loopbaanoriëntatie en vakinhoudelijke verdieping. Anderzijds is het voor scholen een laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met duurzaamheid.”

Femke vindt het belangrijk om die praktijk in het voortgezet onderwijs te brengen. “Het werkt inspirerend voor leerlingen, maar ook voor leraren. Het vergroot hun bewustzijn van wat er daadwerkelijk speelt in het bedrijfsleven en andere sectoren. De kennis en ervaring van professionals maken de relevantie van duurzaam onderwijs zichtbaar.”

'Docenten leren van gastdocenten hoe duurzaamheid speelt in het bedrijfsleven'

Voor Femke is goed onderwijs net als duurzaamheid een maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Daar moeten we met z’n allen aan werken. Ik doe dat graag met Dagjelesgeven. Omdat ToekomstBehendig.nl een plek is waar het onderwijs zich kan oriënteren op duurzaamheid, steunen we dit initiatief.”

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...