De toekomst is daadwerkelijk dichterbij dan je denkt. En dat is geen cliché. ToekomstBehendig.nl is de gids voor duurzaam onderwijs van basisschool tot universiteit.

Na een succesvolle crowdfundingcampagne in december 2015, is deze blog het officiële startschot van de onderwijskeuzegids van de toekomst. We willen hiermee in kaart brengen wat er speelt, inspiratie bieden voor scholen, docenten verbinden en duurzame keuzes voor ouders en studenten mogelijk maken. ToekomstBehendig.nl zet in op de kracht van het internet om duurzame ontwikkeling in het onderwijs te stimuleren.

De gids is gericht op ouders en studenten, maar gelijktijdig medieert ToekomstBehendig tussen vraag en aanbod in de educatieve sector.

Leer meer over:

Het waarom
Hoe het werkt
Wie wij zijn

Crowdfunders bedankt! Naast bijna 200 particuliere funders, zijn dat de volgende organisaties:

Vandebron, IVN, Het Groene Brein, Alling, DZyzzion, Urgenda, Impact Academy, Green Inc, Sustainable Talent, Gamescool, PEP International, Dagje Lesgeven, VU, AOC Raad, Scalda, Nordwin college, Citaverde, Windesheim (honours opleiding),  Avans, Hogeschool Leiden, Ecoschools, Rotterdam Vakmanstad, IkCirculeer, Het Groene Brein Rootz, Scholen voor Duurzaamheid, Green Office Movement, Duurzame Pabo, Duurzaam MBO, Green Office Movement.

De komende maanden lees je op ToekomstBehendig.nl hun verhalen over duurzaamheid en onderwijs.

Hoe nu verder

ToekomstBehendig.nl is een behoorlijk grote operatie. Er is ontzettend veel data die moet worden uitgepluisd. Dat doen we stap voor stap. We beginnen met het onderwijs van de provincie Utrecht. Die dataset gaan we gebruiken als benchmark. 

Tegelijkertijd werken we met de redactie aan de blogs. We schrijven over de inspirerende voorbeelden uit het onderwijs en die van onze partners. Daarmee kunnen we ons bereik vergroten en laten zien wat voor fantastische scholen er allemaal in onze database staan. 

De techniek moet ook doorontwikkeld worden. Het budget is krap, maar een goed product moet ook wel goed werken. De komende weken zullen allerlei kleine updates aan de site worden doorgevoerd:

  • Thema's koppelen aan zoekopdrachten
  • Het overzichtelijk tonen van de duurzaamheidskenmerken voor het onderwijs 
  • De Googlemapskaart gebruiksvriendelijker maken
  • Zoekmachine optimalisatie (al die 15000 scholen en opleidingen zijn straks met hun duurzaamheidsinformatie vindbaar in Google)
  • Een zelfbeheersysteem voor onszelf en onze klanten

Tot slot

Zoals gezegd, nog een hoop werkt te doen. Kom jij zaken tegen die beter moeten, schroom niet om ons daarop te attenderen of zelfs een handje te helpen. ToekomstBehendig is een open project, waar iedereen aan bij kan dragen.

Je kunt ons bereiken op: hallo@toekomstbehendig.nl

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...