Vandaag lanceert One Future Play ‘De Utregse Duurzaamheidsspelen’. In deze online assessment vraagt Utrecht haar inwoners om de stad te redden. Door middel van verschillende minigames ontdekken spelers wat zij weten, wat zij kunnen en wat zij zelf kunnen doen voor een groenere toekomst voor Utrecht. In 2030 wil Gemeente Utrecht klimaatneutraal zijn en daar draagt iedereen aan bij, is de gedachte.

One Future Play is een in Utrecht ontsprongen start-up, die als beste weet hoe je duurzaamheid leuk maakt. Hun doelstelling is om duurzame ontwikkeling op gang te brengen door duurzame competenties spelenderwijs onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen ze een brug bouwen tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs. Na opdrachtgevers als ProRail en Rijkswaterstaat, willen ze nu de Utrechters bereiken. De ontwikkeling van De Utregse Duurzaamheidsspelen is gefinancierd door Utrecht Natuurlijk.

Stel: je moet kiezen tussen de dogmatische geit of de onverschillige wolf, wie ben jij dan? Wat doe jij als je niet weet waar het afval heen moet, ga jij naar de milieustraat of gooi je het bij het restafval? In het waardenspel kom je hierachter. In de kennisquiz kom je voor andere vraagstukken te staan: geen wasdroger gebruiken bespaart meer CO2 dan wassen op een lage temperatuur. Waar of niet waar?

Wil jij meer leren over het mooie Utrecht? Speel het spel vol kennis, uitdagingen en dilemma’s op www.utregseduurzaamheidsspelen.nl.  

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...