Om kinderen te leren op een gezonde manier om te gaan met conflicten, zijn keurmerken zoals Vreedzame Scholen in het leven geroepen. 

Duurzaamheid draait ook om de wijze waarop we met elkaar omgaan. In het onderwijs bepaalt dit de kwaliteit van leven voor leerlingen.  Pesten is geen normaal gedrag. Dit leidt tot verziekte verhoudingen in de klas en geestelijke gezondheidsproblemen.

Voor een vredige, rechtvaardige samenleving moeten we ons inzetten tegen sociale uitsluiting, stigmatizering en discriminatie. Dit begint al op de jongste leeftijd. Als sociale dieren hebben wij een diepe behoefte aan verbinding en harmonie. 

Voor een diepgaande analyse van pesten en hoe dit in verband staat met geestelijke problemen, lees hier het artikel van Mieke van Stigt: 'Een Zieke Samenleving'. 

Bron foto: Images of Empowerment.

 
 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...