Om het nieuwe jaar geïnspireerd te beginnen, deelt de redactie van ToekomstBehendig.nl de best gelezen stukken van 2017 met jullie!

Fossielvrij Onderwijs wil geen kolen, olie en gas meer in de klas
Bedrijven als Shell en de NAM bereiken veel leerlingen door lesmateriaal aan te leveren of evenementen te organiseren. Femke Sleegers strijdt daartegen met de Fossielvrij Onderwijs-beweging. "Ik hoop dat de minister inziet dat de fossiele industrie écht niet in het onderwijs thuis hoort."


Fotocredit: Laura Ponchel 


Wereldvoedseldag: studenten van het Alfa-college zamelen eten in voor de Voedselbank
We spraken een studente van het Alfa-college in Hoogeveen (Drenthe) over een mooie actie die zij opzette om etenswaren in te zamelen voor de plaatselijke voedselbank. En met succes: zowel medestudenten als leerkrachten waren lovend en haalden hun keukenkastjes massaal leeg.


Fotocredit: Alfa-college


Schooldag van de duurzaamheid maakt VN-doelen tastbaar voor scholieren
Kinderen leren spelenderwijs over duurzaamheid op de Schooldag van de duurzaamheid in Rheden (Gelderland). "Zandsculpturen bouwen, speelgoed maken van afvalproducten, en leren hoe je van lokale producten een gezonde salade op tafel tovert," noemt Judy van der Lijke als sprekende voorbeelden uit de klas.


Fotocredit: De Kracht van Beeld

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...