'Als je wordt voorgeworpen dat je van de Groene Kerk bent, berg je dan maar. Niet als je bezig bent je kerkgenootschap te verduurzamen, wel als je de wereld wilt verbeteren. Dan regent het verwensingen: je bent een Zeloot die een einde wil maken aan alle levensplezier: vlees eten, sigaretten roken, betaalbare (mantel)pakken dragen, autorijden, naar vakantiebestemmingen vliegen.' - uit blog 45 van Hugo von Meijenfeldt​

De Onderwijsraad heeft een negatief advies uitgebracht over de aanvraag voor een nieuwe denominatie van Stichting voor Duurzaam Onderwijs: O3-Nederland.​ Hierover en meer schreef hoofd SDG coordinator Hugo von Meijenfeldt een sterk blog.

De Sustainable Development Goals zijn doelen die we in het kader van duurzaamheid wereldwijd nastreven. Bij ToekomstBehendig en in samenwerking met de Coöperatie Leren voor Morgen ​houden wij ons met name bezig met de invulling van SDG doel 4. En dan specifiek subdoel 4.7: alle leerlingen verwerven kennis en vaardigheden om duurzame ontwikkeling te bevorderen, waaronder ook mensenrechten, geweldloosheid, wereldburgerschap, culturele diversiteit en de bijdrage van de cultuur vallen.​ 

Mis het blog niet: http://www.sdgnederland.nl/hugo-von-meijenfeldt/lastige-groene-kerk-nee-onze-kinderen/

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...