Vanaf februari 2018 is de afstudeerexpeditie Circulaire Economie een feit in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Dit werd bekend in de week van de circulaire economie. Vijftien studenten worden gekoppeld aan verschillende wooningcorporaties, waar ze gaan werken aan het icoonproject Circulaire Woning: product as a service.

"Studenten onderzoeken in deze afstudeeropdracht hoe een woningbouwcoöperatie woningen kan gaan renoveren die energiezuinig zijn en waarbij alle apparaten in huis worden aangeboden via het model van ‘product as a service’", valt te lezen bij Het Groene Brein. "De gedachte bij ‘product as a service’ is dat de gebruiker het product niet bezit, maar betaalt voor het gebruik."

Het traject is tot stand gekomen vanuit een samenwerking van Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) en Het Groene Brein. Het gaat om een pilot, die vanaf schooljaar 2018/2019 moet worden uitgerold tot een standaardtraject. Het initiatief draagt bij aan het beleid dat Nederland in het jaar 2050 volledig circulair moet maken.

Studenten aan hogescholen kunnen zich nog tot 5 februari aanmelden voor dit bijzondere afstudeertraject.

Fotocredit: Het Groene Brein

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...