Hbo

Avans Hogeschool, HAS Hogeschool, Fontys, Hogeschool Saxion, Van Hall Larenstein, Hogeschool Utrecht, Hanzehogeschool en de Haagse Hogeschool tekenden een intentieverklaring om de SDGs in hun onderwijsprogramma’s te integreren. Op deze manier hopen ze dat de studenten weten hoe ze de SDGs kunnen toepassen in de praktijk en hoe ze dit kunnen vertalen naar duurzame businesscases.
 

Drie keer achtereen kreeg de Hogeschool Leiden een zilveren Sustainabul. Waar ligt hun vooruitstrevende rol in duurzaam onderwijs in? Om dit te weten te komen, spraken wij met beleidsadviseur Piet-Hein van der Ploeg.

 

Vanaf februari 2018 is de afstudeerexpeditie Circulaire Economie een feit in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Dit werd bekend in de week van de circulaire economie. Vijftien studenten worden gekoppeld aan verschillende wooningcorporaties, waar ze gaan werken aan het icoonproject Circulaire Woning: product as a service.

Sinds 2016 is Avans Hogeschool de eerste en enige hogeschool in Nederland die met alle voltijdopleidingen twee van de vijf sterren heeft behaald voor duurzaamheidscertificaat AISHE. Maar liefst 30.000 studenten in Breda, Tilburg en Den Bosch leren binnen hun eigen opleiding over duurzaamheid. We spraken Rik Thijs, projectmedewerker Avans Duurzaam en Imke van Gaal, manager van het programma.

Er is niet slechts één manier om duurzaam te doen. Dat wordt meteen duidelijk als je de line-up van het festival 100 tinten groen bekijkt. Green Office HU (Hogeschool Utrecht) laat je op 10 oktober je eigen shampoo maken, je duurzame talenten ontdekken en het gesprek aangaan met hogeschoolbaas Jan Bogerd over zijn onderwijs.

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...