Iedereen heeft bewuste en onbewuste aannames over vrouwen en mannen. Dit denken in stereotypen begint al op hele jonge leeftijd. Daarom laat het project Beeldenbrekers aan kleuters zien dat ook vrouwen kapitein, uitvinder en chirurg zijn.

OneWorld-redacteur Roos Wiegerinck deed verslag van zo'n bezoek van een productontwikkelaar die als bètamoeder een basisschool in Deventer bezocht.

"Giskes haalt de föhn uit elkaar en vertelt hoe het ding werkt. Een ander meisje vertelt dat zij thuis ook een föhn hebben en dat ze die altijd gebruikt. Giskes’ boodschap is duidelijk: vrouwen gebruiken niet alleen een föhn, ze kunnen hem ook ontwerpen en repareren."

Het artikel lees je hier.

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...