Er is niet slechts één manier om duurzaam te doen. Dat wordt meteen duidelijk als je de line-up van het festival 100 tinten groen bekijkt. Green Office HU (Hogeschool Utrecht) laat je op 10 oktober je eigen shampoo maken, je duurzame talenten ontdekken en het gesprek aangaan met hogeschoolbaas Jan Bogerd over zijn onderwijs.

Om je wilde haren niet kwijt te raken, is regelmatig wassen een goed idee. Maar wist je dat veel cosmetische producten schadelijk voor het milieu zijn? Tussen 10.30 en 11.30 maak je gelukkig je eigen, duurzame shampoo.

Spelenderwijs leren blijft de leukste manier om kennis op te doen. Vandaag krijg je van 12.00 tot 12.30 de kans om The Sustainability Games te spelen. Zo ontdek je op een spannende manier wat jouw duurzame talenten zijn, en wat je ermee kunt doen. Volg je de nieuwsbrief van Groene Generatie NL? Dan heb je ongetwijfeld al van het spel gehoord.

Tussen 13.30 en 14.30 staat voorzitter van het College van Bestuur Jan Bogerd klaar om de dialoog met je aan te gaan. Wat betekent sociale, economische en ecologische duurzaamheid voor de HU? En wat kan de hogeschool nog meer doen om zo duurzaam mogelijk onderwijs aan te bieden? Leg je ideeën vanmiddag op tafel.

Naast bovenstaande workshops en sprekers zijn er vandaag nog veel meer manieren om alle tinten groen te verkennen. Hoe draagt lesgeven aan vluchtelingen bijvoorbeeld bij aan duurzaamheid? En hoe ziet een zelfvoorzienend huis er eigenlijk uit? Lees meer over deze activiteiten op de website van Green Office HU.


 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...