Dat duurzaamheid een plek moet krijgen in het onderwijs, is duidelijk. Maar hoe precies? Kom op dinsdag 12 december naar de meetup die door Groene Generatie is georganiseerd! Voor iedereen die geïnteresseerd is, of werkt in het onderwijs, en ideeën wil uitwisselen waar je in de praktijk iets aan hebt.

Hoe geef je het leren van morgen goed vorm als docent, afdelingsleider of onderwijsorganisatie? Welke methode werkt? En welke onderwerpen binnen duurzaamheid zijn inspirerend voor jongeren? In het basisonderwijs is immers een andere aanpak geschikt dan bij middelbare scholen, en mbo's verschillen weer van hbo-scholen en universiteiten. 

Met vragen en ideeën over en voor alle soorten onderwijs kun je tijdens de duurzame bijeenkomst van Meetup030 terecht. Meld je daarom hier aan!

Iedereen kan pitchen
Er is gekozen om te werken met het 'Edcamp'-concept, waarbij iedere aanwezige de ruimte krijgt om een idee te pitchen, een onderwijsvraag in te brengen of eigen kennis te delen. Het kan bijvoorbeeld gaan over een onderwijsmethode die je inspireert, een duurzame les die je hebt bedacht, een fout waar je van hebt geleerd, of over een probleem waar je tegenaan loopt. Kortom: zowel successen als mislukkingen of ideeën zijn welkom! 

Door met elkaar in gesprek te gaan, kun je soms al de volgende dag met nieuwe duurzame inzichten in de praktijk je les anders inrichten, of je kennis delen met (andere) docenten.

Maatschappelijke onderwerpen in spelvorm 
Een van de pitches die al vaststaat, komt van Lisa Hu. Zij introduceert Terra Nova, een spel dat lastige maatschappelijke thema’s naar de belevingswereld van kinderen en jongeren vertaalt, zodat ze erover kunnen leren en discussiëren. Het verhaal van Terra Nova speelt zich af op een onbewoond eiland, waar de spelers hun ideale samenleving mogen vormgeven. Ze denken hierbij na over morele dilemma's, om te ontdekken wat hun ideaal precies voor ze betekent.

De locatie is Kinderboerderij Griftsteede op de Van Swindenstraat 129. Aanmelden is verplicht.

Programma
16:00 Inloop
16:30 Start programma met de Duurzame Spelen
17:00 Edcamp – Duurzaam onderwijs
18:15 Afsluiting
18:15- 19:00 Avondeten met mogelijkheid om na te kletsen bij het kampvuur (of eventueel nog een ronde).

 

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...