Op 12 april gaf Arjen Wals een inspirerende lezing over duurzaamheid in het voortgezet onderwijs. Hij is hoogleraar Transformatief Leren voor Sociaal-ecologische Duurzaamheid.

Hij benoemt dat duurzaamheid is een vaag begrip is, omdat het context afhankelijk is. Wat in de ene situatie een duurzaam alternatief is, is op de andere plek veel belastender. Dit maakt het voor mensen moeilijker om voor duurzaam gedrag te kiezen. Je wilt het graag goed doen, maar het kan altijd nóg duurzamer.

Volgens Wals is de onderliggende waarde van groot belang, zonder zo'n kernwaarde (het doen voor de toekomst, de natuur, de medemens) heeft duurzaamheid geen betekenis. Het is dan ook de uitdaging in het onderwijs om dit over te brengen. Een integrale aanpak lijkt essentieel. 

Meer weten over zijn visie? Joyce van den Bogaard van hetkind schreef een blog over de avond. Ook valt de lezing terug te luisteren hier op Soundcloud.

 
Er is duidelijk vraag naar duurzame professionals bij werkgevers, van Unilever tot de bakker om de hoek. Nu het aanbod nog. Daar dragen wij aan bij.
 

Over ons

ToekomstBehendig.nl is een van de projecten van Groene Generatie, het Groene Brein en Studenten voor Morgen. Wij stimuleren duurzame ontwikkeling door middel van campagnes, onderzoek en slimme producten.

Lees meer...